دانشنامه بزرگ فرهنگ و هنر قوم بختیاری : چیستی و چرایی؟

این دانشنامه با هدف شناسایی و شناساندن فرهنگ و هنر قوم بختیاری پی افکنده شده ،می رود تا گامی بلند در بازنمایاندن رازها و رمز های فرهنگ این سرزمین باشد.
آینه ای است برای نشان دادن پیچش یا کجی زلف یار،تا راستی را بگویید و خود کم بینی تاریخی این قوم را برنتابد . همانطور که می دانید، ضعف مشترک سرزمین ما،چونان چشم اسفندیار، همانا نبود فرهنگ مکتوب بوده و هست، وگرنه ما رویین تنان بوده و هستیم.

از بس ننوشتیم ،حاصل خونها و خدمت هایمان به نام دیگران! ثبت شد .چرا ننوشتیم….. چرا ننویسیم ؟!
نسل امروز ما باید بدانند : که ایمانا کی بیدیم و سی چه، چی نو، وا بی !!؟…
چرا ننویسیم ،جوانان مان باید بدانند: ….می شود دو باره سردارها و سعدی هایمان در کهکشان فرهنگ گیتی بدرخشند……
این وب سایت که گلچینی از این دانشنامه بزرگ است با این باور،پانزدهمین سال آغازِش کار خود را جشن می گیرد (4/4/99 ).

ما در وب سایت الیما یکی از مهمترین بخشها را به معرفی نخبگان علم و هنر در سرزمین بختیاری بنا نهاده و نخبگان علمی – هنری را معرفی کردیم و ادامه دارد.
ایجاد بانک بزرگ زندگی نامه و آشنایی با آثار نخبگان قوم بختیاری از دستاورد های این بخش است . روزانه ده ها نامه و ایمیل از هم تباران از سراسر گیتی،ما را به تداوم این کار استوارتر می کند .
این پایگاه، آرشیوی با 12000 عکس دیجیتال (و دیگر شکل ها) و بیش از 1000 مقاله و کتاب درباره تاریخ و تمدن این سرزمین باستانی و یگانه در همبان خود دارد ،
بخش فهرست نویسی و جمع آوری منابع پژوهشی این دانشنامه به سامان دهی وشناسایی این منابع می پردازد،شناسایی و شناساندن فراگیر کتابها و وبگاه های نویسندگان اندیشمند سرزمین بختیاری گامی دیگر است که تلاشی افزون تر را می طلبد .
راه اندازی بانک کتاب و مقالات واسناد بختیاری نتیجه تلاش این بخش است.

بخش ادبیات

بخش ادبیات بومی وادبیات معاصربختیاری به جمع آوری و تدوین بیش از 5000 بیت از شعرهای بومی (folk) ومعاصر نموده است تا در سنجه ی نکته سنجان این گوهرهای ناب آشکار و نمود یابند . برداشتی ازاین گنجینه پر شمار ، فرآوری فرهنگ جامع واژگان بختیاری و فرهنگهای واژگان ویژه(پزشکی و گیاهان دارویی، کشاورزی و دامپروری و …) بود که هم اینک با ساختار الکترونیکی آماده شده و در آینده چاپ خواهند شد .
بخش آوا ها و نوا های سرزمین بختیاری به گوشه گوشه ی هنر موسیقی این سرزمین و بزرگانی که در را پیدایش آن، جان و تن فرسودند،پرداخته است.
جهار دفتر(کتاب) گوشه ای از تلاش ما برای نمایش و ثبت این مهم بوده است .
بخش آفرینه های هنری بختیاریان به هنرساخت تندیسهای سنگی (برد شیر و سنگ نگاره هاو…) سازه های فلزی و سفالی و هنر ریسندگی و بافندگی این دیارپرداخته است .
امروز این وبگاه به جایگاهی رسیده که همه علاقمندان فرهنگ و تمدن قوم بختیاری ، اطلاعات و مقالات و آثارشان را به آن واگذار کرده و یا از آن می طلبند.
جان کلام آنکه تنها با ایجاد بنیان های اندیشه گرا و روشمند می توان به قله های پیشرفت دست یافت.
مابراین باوریم : اگر کسی چیزی را حتی تخیل کند کسانی پیدا می شوند که آن ایده و تخیل را عملی نمایند . پس چشم براه قلمها و قدمهای کارا و استوار شما هم تباران هستیم تا نسل آینده از فرهنگ خود بی بهره نمانند و این دانشنامه جایگاه و پایگاهی سترگ برای آنان باشد . با قطره ها، دریا بزرگ می شود .شما باران رحمت باشید و بر این نو باوه گان ببارید.

ما تشی وا کردیم ایسا، بلازس بکنین…..

مدیر دانشنامه : الف – مقصودی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه